Dukskoen is ontstaan in een periode waarin ik zelf met weinig succes op zoek was naar een baan. Ik realiseerde me toen dat het voor sommige mensen bijna onmogelijk is om een baan te vinden. Bijvoorbeeld als je al lang uit het arbeidsproces bent, geen of nauwelijks een opleiding hebt of privé-omstandigheden die het extra moeilijk maken.

Ik geloof dat deze mensen met de juiste begeleiding weer een betaalde baan kunnen krijgen waardoor hun zelfvertrouwen groeit en hun leven een beetje mooier wordt.

Daarom heb ik een productiebedrijf voor schoenen en gerelateerde producten opgezet waar deze mensen de kans krijgen om aan de slag te gaan. Door begeleiding en een opleiding helpen we hen op weg naar een reguliere baan.

Dankzij meerdere financiers en mijn overeenkomst met de Gemeente Rheden heb ik een pand, gereedschap en een opleiding door professionals uit het schoenenvak kunnen regelen. Op mijn blog zie je wat ik op mijn spannende weg allemaal tegenkom.

Ik hoop dat het verhaal van Dukskoen mensen helpt of inspireert om eens anders naar de wereld te kijken. Ieder mens heeft een verhaal en iedereen verdient een kans.

Martijn Duk